Wandelen in het spoor van de Slag om de Schelde

Geen categorie

Wandel langs stille getuigen en verborgen verhalen over de geallieerde opmars langs de Walcherse kust tijdens operatie Infatuate II (1944).

Op 1 november 1944 vond, na een zwaar bombardement op de zeedijk, bij Westkapelle de landing plaats van vele geallieerden. Dit was de slotfase van de Slag om de Schelde: operatie Infatuate II. Vanaf de landing trokken de geallieerden langs de kust van Walcheren in zuidwestelijke richting via Zoutelande en Dishoek naar Vlissingen en in noordoostelijke richting via Domburg en Oostkapelle naar Vrouwenpolder. Op 8 november 1944 eindigde daar de Slag om de Schelde.
Wandel met de gecombineerde wandelgids/ oorlogsboek ‘In het spoor van de Slag om de Schelde’ in de hand. Je komt langs de locaties , ontdekt grote en kleine oorlogssporen, lees de verhalen van de geallieerden, bezetter en inwoners,  onderga het fascinerende landschap van nu en toen.
Voor het eerst krijgt de gehele opmars in beide richtingen de aandacht die ze verdient. Het boek is geschreven uit respect en erkenning.

De wandelgids/oorlogsboek is verkrijgbaar via boekhandels en via Marberg Media (https://marberg-media.myonline.store/a-64280446/boekenoverzicht/hans-sakkers-in-het-spoor-van-de-slag-om-de-schelde-operatie-infatuate-ii/) 
De opmarsroute is ook te wandelen met de wandelapp die in het boek aangegeven is.

, , ,

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.