WAT WIJ DOEN

Netwerken

Stichting Tuys wil niet denken in hokjes als “natuur”, “cultuur”, “gezondheid”, “kunst”, “theater” en dergelijke. Wij zoeken de overeenkomsten en de verschillen, brengen (nieuwe) initiatieven in beweging en leggen verbindingen om elkaar te versterken. Daarbij zoeken we de samenwerking met onder meer inwoners, gasten/toeristen, ondernemers, verenigingen, stichtingen, scholen en kerken in Oostkapelle en omgeving.

Samenwerken

Stichting Tuys inventariseert wat er aan kennis, ervaring en activiteiten aanwezig is in Oostkapelle en omgeving. We leggen daarvoor contacten met inwoners, ondernemers en organisaties. We proberen deze met elkaar te verbinden en samenwerking te stimuleren.

Organiseren

Stichting Tuys helpt activiteiten te organiseren, zoals de Oostkapelse dag, of we organiseren ze zelf. Stichting Tuys wil iedereen verrassen en uitdagen om Oostkapelle en de regio (opnieuw) te ontdekken.

Overleggen

Stichting Tuys houdt Oostkapelle en de regio op de agenda van allerlei organisaties die plannen maken voor nieuwe ontwikkelingen in breder perspectief, zoals kusttoerisme en plattelandsontwikkeling.

Adviseren

Samen weten we meer dan één. Stichting Tuys adviseert gevraagd en ongevraagd personen, groepen, organisaties, samenwerkingsverbanden en bedrijven.

Publiceren

Stichting Tuys levert tekst aan of schrijven tekst in samenwerking en afstemming met anderen. Een voorbeeld hiervan is het VVV inspiratiepunt. Wij leveren achtergrondinformatie behorende bij specifieke locaties, personen, e.d. Op verzoek werken wij mee aan publicaties in beeld, woord en geschrift en/of wij bewerken deze.

WIE WIJ ZIJN

Stichting Tuys bestaat uit betrokken vrijwilligers, hieronder het dagelijkse bestuur.

Martha Wedts de Swart

Voorzitter

In 1990 ben ik vanuit Middelburg naar Oostkapelle verhuisd.

Na mijn opleiding tot onderwijzeres heb ik meer dan 25 jaar ervaring en kennis opgedaan in de natuur- en milieueducatie, cultuur- en museumeducatie en het samenstellen van exposities.

Als inwoonster van Oostkapelle heb ik zitting in de werkgroepen ‘LandGoed Wandelingen Oostkapelle’ (LGWO), ‘Huis te Oostkapelle’ en ‘Buitenplaatsen en Landgoederen’.

Tevens ben ik lid van de Heemkundige Vereniging ‘Vrienden van Oôskappel’.

Miranda de Graag-Bot

Secretaris

In de zomer van 1995 zijn we definitief naar Oostkapelle gekomen. Het huis was nog lang niet klaar, maar we hebben het in de loop van de jaren met heel veel liefde teruggebracht in oude staat.

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende sectoren heb ik besloten mijn passie voor bijen te volgen en ben ik imker geworden.

Mijn speerpunten zijn: milieu, cultuur, natuur(behoud), geschiedenis, duurzaamheid en creativiteit.

Connely Lous

Penningmeester

Ik ben geboren en opgegroeid op de boerderij van mijn ouders in het buitengebied van Oostkapelle en woon nog altijd in het dorp zelf.

Tot de geboorte van mijn oudste kind was ik werkzaam op de afdeling Financiën van de toenmalige gemeente Domburg.
Sinds 2008 werk ik voor St. Archipelscholen als administratieve duizendpoot op de diverse locaties.

Met mijn lokale kennis en mijn liefde voor Oostkapelle met zijn mooie natuur, prachtige stranden, bossen en rijke historie wil ik mijn steentje bijdragen aan de doelstellingen van Stichting Tuys.

WAT ANDEREN ZEGGEN

Stichting Tuys staat open voor jouw mening. Wij horen graag wat goed gaat en wat nog voor verbetering vatbaar is.

WAT ANDEREN ZEGGEN

Stichting Tuys staat open voor jouw mening. Wij horen graag wat goed gaat en wat nog voor verbetering vatbaar is.

Stichting Tuys is er voor …

0
Oostkapellaars

En natuurlijk ook voor …

0
Walchenaren

En niet te vergeten voor de vele gasten

1000
Overnachtingen x 1000

GEÏNSPIREERD EN WIL JE MEER WETEN?

neem contact op om kennis te maken

Duinweg 39, 4356 AP Oostkapelle

KvK-nummer 64735893

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Menu