Oostkapels Ontdekpakketje

Trek erop uit, volg de met gele pijltjes bewegwijzerde LandGoed Wandeling Oostkapelle en ga aan de hand van verhalen, 10 producten, informatie, ideeën en tips uit het Oostkapels Ontdekpakketje op ontdekking langs (on)bekende locaties. Je wandelt over buitenplaatsen in de Manteling van Walcheren, door de duinen en de dorpskern.

 


Het Oostkapels Ontdekpakketje lente-zomer is een activiteitenpakket waar je meerdere dagen mee aan de slag kan Je gebruikt alle zintuigen en het is bedoeld voor alle leeftijden.
Verkrijgbaar in het Nederlands en in het Duits.

Looptijd: 24 april tot en met 30 september 2023 of eerder als de voorraad op is.

Producten
Wat hebben bijvoorbeeld zout, schildersdoek en een biologische citroen met Oostkapelle te maken? Wat ‘vertellen’ deze producten over vroeger en wat over nu en de toekomst? En op welke locaties is dat?

Tip van de sluier
De locatie die bij de biologische citroen hoort, is de Oranjerie van kasteel Westhove waar Terra Maris, museum voor natuur & landschap van Zeeland, in gevestigd is. In het verleden overwinterden sinaasappel- en citroenboompjes in een oranjerie.

Wat kun je doen met de informatie en ideeën bij de citroen?
Ga op bezoek in het museum, maak van het sap van de citroen lekkere verse citroenlimonade en kweek zelf een citroenboompje uit een citroenpit.
Je krijgt thuis een eigen oranjerie! (foto:David Geuze)
Op Walcheren en in Zeeland zijn meer buitenplaatsen (met of zonder oranjerieën) te vinden. Ga erheen en verwonder je tijdens een wandeling op deze buitenplaatsen over al dat moois wat Zeeland te bieden heeft.

Bestellen
De kosten per pakketje bedragen  € 14,95 (Inhoud: gebruiksaanwijzing, 10 verschillende producten, informatie- en ideeënkaartjes, folders, boekje, plattegrond van Oostkapelle met 4 ingetekende LandGoed Wandelingen Oostkapelle).Het  is te bestellen via: info@stichtingtuys.nl of per app/telefoon: 06-24 27 64 53. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer, het aantal pakketjes. Bij aanmelding via het mailadres of de app nemen we telefonisch contact met je op om verdere afspraken te maken.

Na betaling  (rekeningnummerNL64 RABO 0308 1377 36) brengen we 1 – 2 dagen later het bestelde op Walcheren gratis naar je toe. of je kunt het zelf, op afspraak, komen ophalen in Oostkapelle.

Vanaf 1 oktober 2023 is het Buutengewoon Ontdekpakketje beschikbaar met als thema’s: oogst en platteland.