Huis te Oostkapelle

Geen categorie
Jan Arends, 1772, achterzijde van het Huis

Voor iedereen die via de Torenstraat Oostkapelle binnen rijdt, valt het nieuwe appartementengebouw Huis te Oostkapelle zeker op.
Door de jaren heen hebben we  met Stichting Tuys lezingen bijgewoond, veel gelezen en ons bij laten praten over de geschiedenis van deze plek, de voormalige buitenplaats Huis te Oostkapelle en de rol die deze had binnen Oostkapelle.
In de Dorpskerk en de hal van de toren is een gratis informatieve folder beschikbaar. Stichting Tuys heeft deze, op basis van verschillende bronnen, geschreven. Behalve de geschiedenis komt de reden voor de bouw van het huidige appartementengebouw aan bod. De folder ‘Een uniek stukje Oostkapelse historie is nieuw leven ingeblazen!’ is in het Nederlands en Duits beschikbaar. Interesse? Een exemplaar of meerdere exemplaren zijn per mail of telefonisch bij ons op te vragen.

Binnenkort meer op deze website over de voormalige buitenplaats Huis te Oostkapelle.
Bekijk alvast dit filmpje over het nieuwe appartementengebouw of ga zelf ter plekke kijken.

Vorig bericht
Vrijwilligers gezocht op buitenplaatsen Overduin en Zeeduin
Volgend bericht
Deelname Rabo ClubSupport 2023

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.