Open Monumentendag 2021 – Gidswandeling zaterdag 11 september

Walcheren in het teken van de Slag om de Schelde

Zelf op stap met de wandelgids en oorlogsboek ‘In het spoor van de Slag om de Schelde”*.
In 9 wandelroutes volg je de opmarsroute van de geallieerden tijdens Infatuate II, de laatste fase van de Slag om de Schelde, letterlijk op de voet. Van Westkapelle via Zoutelande en Dishoek naar Vlissingen en van Westkapelle via Domburg en Oostkapelle naar Vrouwenpolder.
Waar op 8 november 1944 de Slag om de Schelde eindigde.

Tijdens openingstijden te koop bij het Inspiratiepunt Oostkapelle,
Joh. de Pourckstraat 2, en tijdens Open Monumentendag bij
Korenmolen d’Arke, Noordweg 2, waar Stichting Tuys ongewoon gewoon tussen 10.00 en 17.00 uur aanwezig is.

10.00 – 11.30 uur  – Rondleiding ‘In het spoor van de Slag om de Schelde’
Volg een deel van de geallieerde opmarsroute, onder begeleiding van Wim Midavaine, op de buitenplaatsen Westhove, Duinbeek en Berkenbosch en in duingebied De Hamster in Oostkapelle. En ga op zoek naar allerlei sporen van de Slag om de Schelde.
Wim Midavaine heeft meegewerkt aan het boek.
Aanmelden vóór zaterdag 11 september: tijdens openingsuren bij het Inspiratiepunt Oostkapelle
of via info@stichtingtuys.nl.
Alleen mogelijk als je goed ter been bent. Trek stevige wandelschoenen aan.
Maximaal 15 personen per rondleiding; kosten: € 3,50 per volwassene en € 2,– tot 18 jaar. Verzamelen vóór kasteel Westhove, Duinvlietweg 8.

14.30 – 16.00 uur – Rondleiding ‘In het spoor van de Slag om de Schelde’
Wim Midavaine heeft meegewerkt aan het boek.
of via info@stichtingtuys.nl.
Alleen mogelijk als je goed ter been bent. Trek stevige wandelschoenen aan.

* Deze uitgave is tot stand gekomen op initiatief van Stichting Tuys ongewoon gewoon. Financieel mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Gemeente Veere, het Familiefonds Hurgronje en een anonieme donateur van Stichting Tuys ongewoon gewoon.

Officiële opening Inspiratie/Informatiepunt Oostkapelle (IPO)